بار ترافیکی-1

بار ترافیکی

بار ترافیکی به بارهایی گفته می‌شود که طول و عرض و ارتفاع یا وزن آن‌ها بیش‌ از حد مجاز است و برای حمل ‌و نقل آنها نیاز به مجوزات و تدارکات از قبل پیش بینی شده ای می باشد. عرض ، ارتفاع و وزن مجاز برای بار ها به ترتیب برابر 2 متر و 60 سانتی متر، 4 متر و 50 سانتی متر و 40 تن می باشد. در صورتی که هر یک ازین فاکتور ها به مقداری بیشتری تجاوز کند از دسته بارهای مجاز خارج شده به بار ترافیکی تبدیل می شود.

برای دریافت خدمات بار ترافیکی در اصفهان و هر شهر دیگر کافیست با شماره 5 رقمی 37171-031 تماس حاصل نمائید.

انواع بار ترافیکی :

بارهای ترافیکی براساس ابعاد و وزن به سه دسته سبک، نیمه سنگین و سنگین تقسیم می‌شوند:

بار ترافیکی سبک:

به آن دسته از بارهایی گفته می شود که از نظر وزنی مجاز بوده ولی از لحاظ حجمی بزرگتر از حد مجاز می باشند که این نوع بارها توسط تریلی های کفی حمل می شوند.

بار ترافیکی نیمه سنگین :

در مواردی ابعاد و حجم بار از حد مجاز بیشتر بوده ولی حمل آنها توسط تریلی های کمرشکن به صرفه نمی باشد. در این حالت با صدور مجوزات حمل بارترافیکی، توسط تریلی های کفی حمل خواهند شد . گفتنی است ابعاد و حجم این نوع بارها تنها کمی از حد مجاز بیشتر می باشند.

بار ترافیکی سنگین:

بارهای سنگین هم از لحاظ وزن و هم ابعادی که باید توسط بوژی و تریلی های کمرشکن حمل شوند. حمل این نوع بارها داخل کشور گاهی ممکن است ماه ها به طول بیانجامد. بوژی ها می توانند بارهایی تا وزن 96 تن را حمل کرده و حتی قابلیت تغییر طول نیز دارند.

تجهیزات نیروگاهی – قطعات صنعتی سنگین – دستگاه‌های سنگین راه‌سازی – تجهیزات حفاری- بزرگسازه‌های غول پیکر – کانکس‌ها – ستون‌های فلزی با ارتفاع زیاد – پایه‌های سوله از جمله بارهای ترافیکی هستند.

به طور کلی، بارهای ترافیکی انواع مختلفی از بارها و اجسامی را شامل می‌شوند که به دلیل ابعاد و وزن آن‌ها، نیاز به حمل و نقل و مجوز مخصوص دارند.

مجوز طرح بار ترافیکی و نحوه دریافت مجوز حمل بار ترافیکی :

برای حمل هر نوع بار ترافیکی یک پروانه حمل بار به صورت جداگانه صادر خواهد شد. این پروانه لازمه تردد بار ترافیکی در سطح جاده بوده با بررسی نوع خودرو و شرایط جاده ای و همچنین نوع بار و تناژ آن صادر می شود.
نماینده شرکت حمل و نقل با مراجعه به اداره ایمنی راه و ترافیکو در دست داشتن بارنامه و مشخصات وسیله نقلیه مراحل زیر را گذرانده و اخذ مجوز خواهد کرد

  • درخواست مجوز حمل
  • بررسی درخواست
  • تعیین هزینه صدور مجوز
  • مراجعه به واحد حسابداری و پرداخت فیش
  • صدور مجوز حمل محمولات ترافیکی
  • ثبت ساعت عبور، کنترل مندرجات و ممهور نمودن
  • پروانه عبور
  • تحویل پروانه عبور به آخرین پاسگاه

باربری جهان نما در اصفهان قویرترین باربری در اصفهان می باشد که انواع خدمات باربری با انوع وانت بار ها و ماشین های سنگین باربری ارائه می دهد

نحوه محاسبه هزینه بار ترافیکی :

برای محاسبه کرایه و قیمت حمل بار های ترافیکی سنگین و نیمه سنگین مواردی بسیار زیادی تاثیر گذار هستند از جمله این عوامل :

  • فاصله مبدا تا مقصد
  • نوع بار
  • حجم بار
  • بیمه باربری ( مهمترین عامل تاثیر گزار)
  • نوع ماشین جهت حمل بار ترافیکی

ابعاد مجاز بار ترافیکی :

مقررات طول:

بارگیری های کشویی و منفصل با طول متغییر که برای حمل بار های طویل استفاده می گردد باید دارای شرایط زیر باشند:

  • در صورت دارا بودن طول کل بیش از 25 متر و وزن 44 تن محورهای عقب تریلر آن ها باید دارای خاصیت فرمان پذیری همگام با کشنده باشد.
  • چنانچه طول آن ها از 40 بیشتر و تا 50 متر باشد در بارگیرهای متصل ( پایپ ) باید علاوه بر خاصیت فرمان پذیری دارای صفحه گردان در یک سر بارگیر متصل به محموله باشند.
  • در صورت داشتن طول بیش از 50 متر در بارگیرهای منفصل ( پایپ ) باید علاوه بر خاصیت فرمان پذیری دارای صفحه گردان در ابتدا و انتهای بارگیر متصل به محموله باشند.

مقررات عرض:

محمولاتی که عرض آن ها بیش از 9 مترو یا سه برابر عرض وسیله بوده و دارای ارتفاع کل بیش از 4 متر باشند باید با بارگیرهای دارای عرض زیاد ( نیم ساید یا ساید بای ساید ) حمل گردند.

در صورتی که عرض کل وسایل نقلیه بین 4 تا 6 متر باشد، شرکت های حمل و نقل ترافیکی موظفند در طول مسیر مراتب را به مامورین پلیس راه اطلاع داده و نظر پلیس راه را در خصوص لزوم یا عدم لزوم همراهی با وسیله نقلیه دریافت دارند.

در صورتی که عرض محموله و وسیله نقلیه بیش از 6 متر باشد، یکی از وسایل نقلیه متعلق به پلیس راه، وسیله نقلیه حامل محموله ترافیکی را در طول مسیر همراهی و در صورت لزوم نسبت به هدایت ترافیک وسایل نقلیه دیگر و توقف احتمالی آن ها اقدام می نماید.

بنابراین شرکت های حمل و نقل ترافیکی موظفند در طول مسیر هماهنگی های لازم را پلیس راه محل به عمل آورند.

قوانین حمل بار ترافیکی :

به طور کلی باید در نظر داشت که بدون مجوز ترد جاده ای حمل و عبور بار ترافیکی مجاز نمی باشد در همین راستا مواردی وجود دارد که دانستن آنها در تسهیل تردد بار ترافیکی به شما کمک خواهد کرد.

محدودیت حجم بار :

بار ترافیکی نباید بیش از حد از وسیله نقلیه بیرون بزند. حد مجاز در این راستا از مرکز اخرین محور محاسبه می شود که برای کامیون 3 متر و تریلی 5 متر می باشد.

محدودیت ارتفاع:

حد استاندارد تردد در جاده ها و پل های عبوری در ایران 5/4 متر می باشد پس این نکته که حداکثر ارتفاع بار ترافیکی کمتر از این میزان باشد بسیار اهمیت دارد. در مواردی اگر حد مجاز از ارتفاع 5/4 متر تجاوز کند باید مسیر تردد با دقت بررسی شده و از مسیر های جایگزین استفاده شود.

ساعت مجاز تردد بار ترافیکی:

ساعت تردد بار ترافیکی از طلوع آفتاب تا غروب آن می باشد. در مسیر های داخل شهری به دلیل مشکلات تردد در طول روز در مواردی که حجم و وزن و ارتفاع بار از حد مجاز خارج نشود امکان تردد با اخذ مجوز در طول شب هم میسر می باشد.

حد مجاز بار درون شهری عرض کمتر از 3 متر، طول کمتر از 19 متر، وزن کمتر از 40 تن و ارتفاع کمتر از8/4 است.

نکات ایمنی در حمل بار ترافیکی :

علاوه بر موارد فوق نکات دیگری هم در حمل بارهای ترافیکی وجود دارد که باید به آن ها توجه کرد مانند:

  1. استفاده از تجهیزات ایمنی ، رعایت سرعت مجاز و استراحت کافی راننده. محدودیت‌های طول و عرض بار در وسایل نقلیه که مشمول اخذ مجوز حمل‌ بار ترافیکی می‌شود، محدودیت زمان حمل، تجربه و سابقه رانندگان.
  • یکی دیگر از نکات مهم در حمل بارهای ترافیکی سرعت مجاز تردد می باشد که به صورت زیر می باشد:
    • اگر طول بار تا 20 متر عرض آن 3 متر و ارتفاع تا 5 متر و وزن بار تا 62 تن باشد سرعت مجاز حداکثر 60 کیلومتر می باشد.
    • اگر طول بار تا 30 متر عرض آن تا 4 متر ارتفاع تا 6 متر و وزن بار تا 96 تن باشد سرعت مجاز حداکثر 45 کیلومتر است.
    • اگر طول بار بیشتر از30 متر عرض آن بیشتر از 6 متر و ارتفاع بیشتر از 6 متر و وزن بار بیشتر از 96 تن باشد حداکثر سرعت مجاز 3 تا 40 کیلومتر است.

شرایط ویژه اسکورت بار ترافیکی :

اسکورت بارهای ترافیکی دارای قوانین مخصوص به خود می باشد که مهمترین آن استفاده از خودروهای سواری یا وانت برای این کار است که با توجه به وزن و طول بار تعداد آن ها متفاوت خواهد بود.
اگر وزن بار بین 50 تا 62 تن باشد و یا طول آن بین 20 تا 22 متر باشد نیاز به یک خودرو اسکورت داشته ولی اگر وزن آن بین از 62 تن یا بالاتر از 22 متر باشد نیاز به 2 خودروی اسکورت دارد. این خودرو ها باید مجهز به چراغ گردون و چشمک زن و همچنین پرچم شبرگ قرمز و تابلو بوده و رعایت فاصله 150 متری از جلو و 100 متری از عقب وسیله نقلیه را رعایت کنند.

بار ترافیکی در اصفهان

استان اصفهان قطب صنعتی در مرکز کشور محسوب شده و از لحاظ تامین قطعات در صنایع مختلف اعم از پتروشیمی، پالایشگاهی، صنایع فولاد، ماشین سازی، صنایع آلومینیوم و مس و آهن و … همواره حرف اول را می زند. ازین رو تامین قطعات و ارسال آن ها از شهر اصفهان نیارمند شناخت باربری های مجرب در حمل انواع بار مخصوصا ارسال بار ترافیکی از اصفهان می باشد. نمونه هایی از این نوع مرسولات به شرح ذیل است:

  • سیستم‌های نیروگاهی
  • قطعات صنعتی فوق سنگین
  • دستگاه‌های راهسازی مانند گریدر، لودر و بیل مکانیکی
  • تجهیزات حفاری حجیم
  • سازه‌های فلزی غول آسا
  • کانکس‌های پیش ساخته
  • ستون‌های فلزی با ارتفاع زیاد
  • پایه‌های سوله
  • غلتک و بولدوزر
  • ساید بوم و فینیشر

یکی از قویترین ترین باربری در شهر اصفهان باربری جهان نما می باشد که دارای مجوز رسمی و سابقه چندین ساله موفق در زمینه حمل انواع بارها می باشد و شما با خیال راحت می توانید به ما اعتماد کنید.

نحوه حمل بار ترافیکی :

همانطور که گفته شد برای حمل بار ترافیکی با شناخت کامل از وزن و ابعاد و ارتفاع بار خود در درجه اول اقدام به گرفتن مجوز از اداره راه و جاده ای کرده و همچنین با هماهنگی باربری مربوطه و اسکورت مناسب و در صورت لزوم شناخت از مسیر حمل بار می توانید بار ترافیکی خود را حمل کنید.
دانستن همه این موارد موجب جلوگیری از مشکلات حمل و نقل بار ترافیکی شما می شود. البته برخی از محموله های بزرگتر و سنگین تر رعایت اصول پیچیده‌تری نیاز دارند. رعایت نکات و قوانین حاکم بر حمل‌ و نقل این‌گونه بارها از ضررهای مالی و جانی جلوگیری خواهد کرد.

نکات کلیدی در حمل بار ترافیکی :

درصورتی‌که عرض بار بیشتر از ۴ متر و یا طول آن بیستر از 2 متر تجاوز کند  باید در گوشه‌های بارچراغ چشمک‌زن یا زنون برای دید در شب تعبیه شود.

خودرو حمل‌کننده باید دارای چهار چشمک‌زن زنون، چهار عدد مثلث شبرنگ، دو عدد گوِه برای زمان توقف، جعبه کمک‌های اولیه و کپسول آتش‌نشانی باشد.

خودرو حمل‌کننده بار ترافیکی مجاز به توقف در پارکینگ‌های مخصوص بوده و در هنگام توقف باید از گوِه برای تابت نگه داشتن خودرو استفاده شود.

پارکینگی که  برای خودرو حمل‌کننده بار ترافیکی استفاده می شود باید از هر سمت به جاده اصلی حداقل 3 متر فاصله داشته باشد.